Coely

29.07
18:15

Uit Antwerpen, maar met Congoleese roots, zalig aanstekelijk op een podium en altijd performend met fun. Coely speelt zaterdagnamiddag het Suikerrock podium gloedheet.

Rappen kon ze niet vond ze ooit van zichzelf, tot ze ertoe werd uitgedaagd en meteen al haar vrienden verbaasde met een versie van ‘Moment for life’ van Nicki Minaj. Ze nam ooit pianolessen, sax en zelfs trombone probeerde ze. Onrust op zoek naar noten, die ze stevig voelde en haar tot de hiphoplady tilden die ze echt wel is.

Coely scoorde een flink aantal radiohits, van ‘Ain’t chasing pavements’ via ‘My tomorrow’ tot ‘All I do’ verzamelde ze steeds meer belangstelling, plaatwerk kon dan ook niet uitblijven, en met de ep ‘Raah the soulful yeah’ kon ze gaan shoppen voor festivalgigs. Live triomfeerde ze van het Dourfestival tot Les Ardentes, van de Ancienne Belgique tot het Nederlandse Eurosonic en het Berlin Festival. Ze speelde de voorprogramma’s van haar helden Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Jessie Ware en zette een Amsterdamse afterparty van Kanye West op zijn kop. Waarom iedereen haar ooit eens live aan het werk moet hebben gezien? ,,Seeing is believing”,  zegt Coely met de knipoog. ,,Kom gewoon kijken. Ik zal proberen om je de beste avond van je leven geven (lacht).’’

Vandaag, 17 maart,  verschijnt haar debuut album 'Different Waters' met singles ‘Don’t care’ en ‘Wake up call’, ze is klaar voor the next step. Haar verleden krijgt ze echter nooit uit haar songs, en gelukkig maar. Maar vanaf nu telt enkel de toekomst.

Op zaterdag 29 juli, op Suikerrock, met of zonder werkvisum!

http://www.coelymusic.com/
Share