Tinie Tempah

29.07
19:45

 

De best geklede Brit van 2012 en 2013. De man die dit decennium de meeste nummer één hits scoorde ooit. Tinie Tempah mag helemaal los op het Suikerrock podium. Je kent’m misschien in eerste instantie van z’n meer commerciële zijsprongetjes zoals ‘Miami to Ibiza’ wat hij samen met de Swedish House Maffia tot zomer anthem verhief in 2010. Of  ‘Girls like’ waar de ook al Zweedse Zara Larsson in duet ging met’m. Een hit die vorig jaar maar even op zijn gemakjes een half miljoen exemplaren liet verkopen. Tinie had de eer de closing ceremony van de Olympische Spelen in Londen te mogen spelen, en laat zich wat festivals betreft ook niet meteen in een hoekje duwen; hij stond op Glastonbury, Coachella, Pukkelpop, en zijn optredens zie je steeds vaker in grote arena’s en stadions.

In 2015 bracht hij ‘Not letting go’ uit, een hit samen met Jess Glynne, een Britse singer/songwriter met een bepaald hoekig stemgeluid, wat perfect samengaat met Tinie’s charismatige rhymes.

Op 31 Maart komt Tinie Tempah’s lang geanticipeerde nieuwe album uit : ‘Youth’, daaruit is al een singeltje getrokken : ‘Something special’. Het moet een album worden met elementen van al die grote Britse muziekgenres , “of het nu garage, grime, hip-hop of r&b is” zegt hij er zelf over. Allemaal genres waar hij zelf in opgroeide, en die hij als geen ander weet te combineren in zijn nummers.

Een nieuw album, en dan uiteraard touren. Bij ons gaat hij halt houden op zaterdag 29 juli.

http://www.tinietempah.com/
Share