Foodtruck Corner: het overzicht

23.07.17
Foodtruck corner

Foodies, verenig u! Net als vorige edities trekt Suikerrock ook dit jaar volop de kaart van de kwaliteitsfood. In de Sweets stand en de frietstanden wordt al enkele jaren uitsluitend gewerkt met verse producten, Suikerrock lanceerde recentelijk een suikerzoete Suikerrock-Bol in samenwerking met Bakkerij Het Brood, en nu zijn we er ook nog eens in geslaagd om het beste wat de Belgische foodtruckindustrie te bieden heeft te verzamelen in onze Foodtruck Corner!

En nee, dat is zeker geen overdrijving! Zo zal Jeroen Meus zijn Haute Dogs dit jaar niet enkel aan de betalende bezoekers serveren, maar aan alle Suikerrock bezoekers! Aan de foodtruck van Würst verwachten we lange wachtrijen! Ongetwijfeld ook een zeer populaire foodtruck is de spiksplinternieuwe “De Sjarels” van Charlotte uit Mijn Pop-Uprestaurant 2017. Hier geen typische festival food, maar homemade granola, verse fruitsalades, lekkere limonades en rijkelijk belegde bagels. Ook geen typische festival food bij Karibu, Swahili voor “welkom”. Schrik niet bij het zien van de menukaart. Hier proef je krokodil, kangoeroe, iberico en kameel. Voor de durvers! Uit je comfortzone stappen kan ook bij Caliente, waar smaak, look, gastvrijheid en duurzaamheid centraal staan. Naast overheerlijke authentieke Latijns-Amerikaanse gerechten natuurlijk! Ooit al van Peruaanse ceviche gehoord? Nee? Dat vraagt om een smaaktest!

 

Een pintje en een frietje!

Ga jij liever voor een echte festival klassieker? Dan moet je bij Pickles & Mayo! Deze foodtruck biedt vers gesneden frietjes en Hollandse vriendelijkheid. Getest & goedgekeurd! En bij zo’n lekker pakje friet hoort natuurlijk een ‘vleesje’. Waarom niet eens gaan voor een versbereide Schnitzel burger van Der Tirolerin in plaats van een gewone hamburger. Superlekker en een pak origineler! Toch eerder zin in een lekkere wok of loempia? Één adres: Amala! Niet meteen een festival klassieker, maar zeker wel een échte klassieker: de pasta! Bij Bavet draait het niet enkel om deze Italiaanse delicatesse maar ook om samenkomen met vrienden en familie en genieten, en laat Suikerrock daar nu net de ideale plek voor zijn. En we blijven in de Italiaanse sferen met I Cone Kono Pizza. Een hele mond vol, maar wel een lekkere! Deze foodtruck serveert immers authentieke pizza met versbereid deeg en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. La vita è bella!

 

Vlees, vis & vegan

Vleesliefhebbers zullen niets te kort komen in onze Foodtruck Corner dankzij Smaakmakers. Van een simpel hapje, kick-ass streetfood tot een hele culinaire menu, alles wordt ter plaatse bereid op de keramische BBQ. En omdat Suikerrock een festival voor iedereen is, hebben we ook gedacht aan de visliefhebbers, vegetariërs en veganisten. Die eersten reppen zich best meteen naar Fishbar De Crevette voor lekkere vishapjes bij een goed glas! Met veel plezier verwelkomen we deze editie ook ‘groentje’ Bakblik, een mooie foodtruck in een oude paardenwagen met een kwalitatief assortiment aan verse, zelfgemaakte en volledig veganistische gerechten.

 

Klein hongertje stillen?!

Kleine hongertjes worden gestild door Willy Nacho, Magic-K en KROK. Willy Nacho focust op nacho’s, waar jij je favoriete topping aan toevoegt. Kies je voor homemade tomatensalsa, smeuïge kaas, hete jalapeños of verse guacamole, of neem je ze allemaal? Bij Magic-K is het moeilijk kiezen tussen het uitgebreide aanbod aan vers gemaakte en verrassende kroketten. Al hebben ze daar wel een goede oplossing op gevonden! Je kan de kroketten namelijk ook kopen in een speciale verpakking om mee te nemen naar huis. Eentje voor nu en eentje voor straks? Verrassende combinaties vind je ook bij KROK. De croque-monsieur wordt er naar een hoger niveau getild, met zorgvuldig gekozen en hoogkwalitatieve ingrediënten. Kleine dorstjes worden dan weer gelest bij Soups & Smoothies.

 

Taste the Sweetness!

Suikerrock zou Suikerrock niet zijn zonder zoetigheid. Die is dan ook meer dan aanwezig in onze Foodtruck Corner. Naast de grote Dame Blanche bus valt moeilijk te kijken, en het is ook moeilijk om er niet te stoppen voor een lekkere – jawel! – dame blanche. Minstens even verfrissend bij warm weer is een frozen yoghurt van FreFraYo. Ga je voor een gezonde topping zoals vers gesneden fruit of noten, of voor nog meer zoetigheid met een snoep of chocolade topping? Ben je een echte zoetekauw of heb je er één in huis, wees dan gewaarschuwd voor Florens. Naast smoutebollen, Brusselse en Luikse wafels vind je hier ook lollywafels. Even leuk om mee rond te lopen – of een selfie te nemen – dan om te eten! En dan is er nog Pan-N-Koek, een foodtruck die zich niet beperkt tot zoete of hartige pannenkoeken, maar gewoon beide aanbiedt! Ga jij voor de good old pannenkoek met suiker of waag je je aan een hartige variant?

 

Kortom, verwacht je aan veel keuzestress, maar vooral ook veel lekker eten!