PANORAMA

KIPPENVELMOMENTEN!

Delen:

Suikerrock 2024 heeft ons van de sokken geblazen! Ondanks late afzeggingen van Royel Otis en ILA, overheersten drie dagen lang zalige festivalvibes het fabrieksterrein van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. 56 acts gaven het beste van zichzelf en bezorgden ons een reeks onvergetelijke concerten. Het zomerweer werkte heerlijk mee, op een zaterdagavond na, toen de hemelsluizen zich openden en de indrukwekkende show van Oscar and the Wolf nóg legendarischer werd.

Kippenvelmomenten waren er te over: Pommelien Thijs zorgde voor een indrukwekkende sit-down, kersverse papa Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies beklom het VIP-platform, en Joost veroorzaakte de eerste circle pits. Jokke leek The Palace bijna te slopen, terwijl ISE tweemaal binnen 14 uur op Suikerrock stond wegens het afzeggen van ILA. Brihang ging even crowdsurfen, Portland beleefde een zegetocht, blackwave. stond midden in het publiek, en de emotionele terugkeer van Faithless liet niemand onberoerd. En natuurlijk was er dé show die iedereen sprakeloos maakte: Oscar and the Wolf!

Clouseau bewees waarom ze na 40 jaar nog steeds de top zijn, de Nederlandse invasie van Suzan & Freek en André Hazes zorgde voor ongeziene meezingmomenten, en de drie #LikeMe-sterren Francisco, Lotte de Clerck, Danny Dorland, en vooral Gers Pardoel, zorgden voor een volksverhuizing naar The Cube en The Palace.

Als kers op de taart kondigde Michèle Cuvelier de gouden medaille van Remco Evenepoel aan na de set van Brihang: Goosebumps! Het is een beperkte opsomming die de vele andere geweldige acts tekortdoet, want het was een rollercoaster van waanzinnig talent gedurende de drie Suikerrock-dagen, met in de hoofdrol het fantastische, enthousiaste publiek.