Veel Gestelde Vragen

Suikerrock 2020

1. Vindt Suikerrock 2020 nog plaats?
Neen, er is door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus niet mogen doorgaan om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Hierdoor zijn we genoodzaakt om Suikerrock naar 2021 te verplaatsen.

2. Wanneer vindt Suikerrock 2021 dan plaats?
Suikerrock 2021 gaat zoals steeds door tijdens het wisselweekend van juli en augustus. Concreet betekent dit dat Suikerrock 2021 plaats zal vinden op donderdag 29 juli, vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus.

3. Wat gebeurt er met de line-up van Suikerrock 2020?
Suikerrock 2021 wordt in de mate van het mogelijke een exacte kopie van de line-up van Suikerrock 2020.

4. Wat met de tickets die ik aangeschaft had voor Suikerrock 2020?
Alle tickets die je voor de editie van 2020 aangeschaft hebt, blijven geldig voor de editie van 2021, dus ook de drinks/food tickets die je in voorverkoop aangeschaft hebt. Je ontvangt ook nog een e-mail met informatie van onze ticket-leverancier.

 

TICKETS

1. Kan ik op het evenement zelf nog tickets kopen?
Indien niet uitverkocht zal je tijdens het festival nog tickets kunnen kopen aan de ticketkassa, aan de ingang op de Kalkmarkt. Er zullen alleen dagtickets en kids tickets beschikbaar zijn. De tarieven van deze kassatickets zullen op de ticketpagina van de Suikerrock website weergegeven worden.

2. Waar kan ik mijn ticket omruilen voor een polsbandje? Zijn er verschillende ingangen?
Op je ticket staat vermeld waar je jouw ticket moet  omruilen. Gewone tickets kan je omruilen aan de ingangen aan de Peperstraat of Kalkmarkt. VIP tickets worden omgeruild aan de VIP ticketbalie onderaan de Gilainstraat.

3. Voor welke delen/podia heb ik precies een ticket nodig?
Alleen voor toegang tot de Grote Markt (hoofdpodium) heb je een ticket nodig. De overige delen zijn gratis.

4. Kan ik de Grote Markt verlaten en terug betreden?
Bij aankomst moet je jouw ticket omruilen (zie punt 2) voor een polsbandje. Met dit polsbandje heb je continu toegang tot de Grote markt. Let wel, deze polsbandjes worden streng gecontroleerd. Indien er misbruik vastgesteld wordt, zal de toegang geweigerd worden.

FOOD & DRINKS

1. Hoe kan ik betalen voor eten en drinken op het festival?
Je moet aan alle drank- en eetstanden  betalen met Suikerrock jetons, en dit zowel op het betalend gedeelte als in de straten errond. In de foodtruck corner (Hennemarkt) zal je aan sommige standen ook cash kunnen betalen. De jetons kan je op het festival zelf kopen - met cash geld of bancontact - aan 10 kassa's verspreid over de Grote Markt, Hennemarkt en Veemarkt, of je kan ze aan een voordeliger tarief in voorverkoop aanschaffen via de online ticketshop.  Elke jeton kan je in twee breken, want voor een standaard drankconsumptie zal je 2,5 jetons nodig hebben.

2. Waar kan ik mijn in voorverkoop aangekocht food & drinks ticket inruilen voor jetons?
Food & drinks tickets kunnen ingeruild worden op de Grote Markt, aan de kassa voor het Stadhuis van Tienen.

3. Wat kan ik zoal eten en drinken op het festival?
Aan het hoofdpodium op de Grote Markt vind je gewone drankstanden die een uitgebreid aanbod hebben aan waters, frisdranken, bieren en schuimwijn. Daarnaast zijn er ook twee cocktailbars waar je de lekkerste mixen kan proeven. Voor een hongertje kan je terecht aan twee frituurstanden waar je terecht kan voor verse ambachtelijke frietjes en kwaliteitsssnacks, maar ook gourmet hamburgers. In de Nieuwstraat en de Hennemarkt bevindt zich de Foodtruck corner, waar een 20-tal hippe foodtrucks een aanbod serveren vanuit alle hoeken van de wereld. Een gigantisch aanbod waar elke foodie zijn gading vindt. Het Acoustic Stage bevindt zich in het midden van deze Foodtruck Corner, en daaraan grenzend kan je de Kasteelbier bar vinden.

 

VARIA

1. Waar vind ik toiletten op het domein?
Links en rechts van het podium vind je telkens een toiletzone, met toiletten op stromend water. In de Foodtruck Corner vind je toiletten in de buurt van het Acoustic Stage, en op de Veemarkt links naast het DJ-Stage

2. Waar kan ik geld afhalen?
Je kan op Suikerrock betalen met Bancontact, maar indien je toch cash geld nodig hebt dan kan je terecht in de verschillende bankkantoren onderaan de Leuvensestraat en Gilainstraat, in de Nieuwstraat, in de Minderbroederstraat en aan het station van Tienen.

3. Zijn er voorwerpen die ik niet mee binnen mag nemen?
Tassen en rugzakken zijn welkom, maar kunnen aan controle onderworpen worden. Het volgende wordt aan de ingangen geweigerd: scherpe voorwerpen, wapens, glas, blik, flessen (glas & plastic), professionele foto-, film- en opnameapparatuur, drank en voedsel, drugs, dieren (behalve geleidehonden voor mensen met een visuele handicap), vuurwerk, vouw/klapstoelen, kinderwagens en alle voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren (zoals bv selfiesticks). Audio- en video opnames mogen niet gerealiseerd worden. Brengt u een klein fototoestel mee of maakt u graag een foto met uw smartphone? Dan vragen de artiesten om de flits nooit te gebruiken, omdat dit kan afleiden. Dank alvast voor uw medewerking.

4. Waar bevindt de EHBO-post zich op het festivalterrein?
Er zijn twee grote EHBO-posten aanwezig, één achter het hoofdpodium op het binnenplein van het Suikermuseum en één achter het podium op de Veemarkt. Ook zullen er mobiele teams aanwezig zijn op het festival.

5. Mag ik foto's en filmpjes maken op Suikerrock?
Het is verboden om professionele foto-, film- en opnameapparatuur mee te nemen. Kleinere toestellen en smartphones zijn wel toegelaten. (Zie ook punt 3)

6. Kan ik kamperen op Suikerrock?
Er is geen specifieke festivalcamping. Wel kan je gebruik maken van de standaard overnachtingsmogelijkheden zoals een hotel of een B&B in Tienen of omstreken. Op de pagina overnachten vind je een overzicht met de mogelijkheden.

7. Ik wil graag met mijn foodtruck/stand op Suikerrock staan. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
Op de pagina Standen en Foodtrucks kan je hierover meer informatie terugvinden. Je kan ook steeds een mailtje sturen naar standen@suikerrock.be.

8. Kan ik me opgeven om te werken als vrijwilliger op Suikerrock?
​Zeker! Helpende handen zijn altijd welkom. Alle informatie en een link naar het online inschrijvingsformulier vind je bij medewerkers.

 

EXTRA INFORMATIE

Meer informatie over hoe er te geraken en over extra faciliteiten voor mensen met een handicap vind je op de pagina's bereikbaarheid en toegankelijkheid.

Heb je een vraag waarvan je het antwoord niet terugvindt op de website?
Stel ze dan via het contactformulier.